CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
I ♥ ALLAH.. SYUKRAN DI ATAS KESUDIAN ANTA DAN ANTI KERANA SUDI SINGGAH DI SINI.. FI AMANILLAH

Monday, September 26, 2011

exam

Bismillahirahmanirahim..

Malam ni ana agak lewat masuk beradu.. Baru lepas main games... 
Exam?
Satu benda pun ana tak study lagi..
Sikit pun tak sentuh.. Entah apa la nak jadi dengan ana ni...
Tau dek bapak ana kat rumah tu, mau kena kejar dengan parang nanti..
Dia garang tau tapi ana sayang dia sangat2! 

Okey, berbalik kepada exam ana. Pagi tadi ana ada exam pukul 9pagi. Memang ana agak tidak confident ~main games je kuat, study tak pun~ sebab ana tak sempat mengharungi sesi penghafalan.Hanya sempat menyalin toyol2(nota kaki) je...
But... 
Ana tidak menyeludup toyol itu bersama ana ke dalam dewan okey..
Ana tidak mahu menipu diri sendiri.. Kalau tak dapat jawab, usaha la sendiri.. Tak perlu guna toyol untuk berjaya.. Ini untuk masa depan kita jugakkan

27/9 ni exam QMT pulak.. Hurm.. Apa? Owh.. Budak2 tak payah tahu la QMT tu pe.. Hanya orang yang comel je tahu.. 
Perasanlah sangatkan?
Okey la... QMT tu subjek yang memerlukan pengiraan.. Tahu tak subjek statistic tu pe? Hah, tu la yang ana nak bagitau tadi.. Aiseh, tak sempat nak bagitau pulak...

Kalau ana boleh jawab semua soalan QMT esok memang ana akan anugerahkan bintang  kat diri ana sendiri.. Dahlah test last hari tu ana rasa nak je gantung kaki ana kat pokok.. Apa punya budaklah tak lulus test.. Belajar bertingkat-tingkat tapi test tu boleh fail..
Ok... Memang ana malas sikit nak study kalau subjek yang kena guna kalkulator ni..
Memeningkan kepala je.. 
Exam nanti memang ana tawakal je la..

Wahai budak comel, Allah melihat kepada usaha kita ye.. Kalau tak ada usaha mana nak dapat hasilnya? Bagitau sekarang!!
Errrrrrrrr........
No komen!

Tiga perkara yang akan pergi dan tak mungkin kembali :

  Masa
 Peluang
 Usia

Jangan malas ye
p/s : Jaga diri. Jaga hati. Jaga iman. 

0 comments:

Post a Comment

syukran